El Trinquet de Pelayo es converteix en l’escenari d’inici d’una campanya per aconseguir “un govern a la valenciana” en Madrid

Compromís-Podemos-EUPV-A la Valenciana ha iniciat la seua campanya electoral en un dels símbols de l’esport valencià, el Trinquet Pelayo, en un acte amb sopar al que han assistit centenars de persones i que ha comptat amb la participació de Mónica Oltra, Antonio Montiel i els principals candidats al Congrés i al Senat per València.

“Hui encetem la campanya en un lloc emblemàtic de València, una catedral, però una catedral civil, el Trinquet de Pelayo, i l’encetem amb més força que mai per a dir, senyors, ara va de bo, anem a canviar el govern allà a Madrid, igual que férem ací a València. A partir d’ara, esta campanya que serà històrica marcarà de manera definitiva el declive del PP a València i a Madrid. Ara més que mai, anem a demostrar que la victòria de la gent és possible per a fer un govern a la valenciana” ha manifestat Joan Baldoví, cap de llista al Congrés per València.

En aquesta mateixa línia s’ha posicionat la candidata número 2 al Congrés, Àngela Ballester. “Hui comença una campanya històrica, tenim l’oportunitat de desempatar els resultats del 20 de desembre, de fer que la balança s’incline al costat de la majoria, fent que el 26 de juny la gent trie entre dos models, el del Partit Popular, un model que significa immobilisme, retallades i corrupció, i el model que representa ‘A la Valenciana’,un model que les valencianes i els valencians ja sabem com fer, ja que fa un any que al País Valencià vam posar en marxa aquest canvi en les institucions i estem demostrant que es pot governar d’una altra manera”.

Per la seua part, la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha recordat que esta candidatura treballarà per a netejar les institucions estatals de corruptes i fer-les transparents, per fer polítiques que rescaten persones i acaben amb l’austericidi que pateix la societat. Una candidatura amb un programa que garanteix els drets fonamentals a qualsevol persona pel fet de ser persona, que aposta per canviar el model productiu i energètic i que treballarà per aconseguir un futur més just sostenible, i tot això ho farà “a la valenciana”.

“A la valenciana” ompli l’Echegaray amb Mónica Oltra, Joan Baldoví, Àngela Ballester i Ricardo Sixto

“Vivim un moment històric, un d’eixos moments que condensa anys en dies. I l’afrontem amb responsabilitat i amb pas ferm, però també amb il·lusió, valentia i passió. Ho vam dir des del primer moment: no hem vingut a donar xecs en blanc, hem vingut a governar”.

Amb eixes paraules, la regidora i portaveu de Compromís per Ontinyent Sílvia Urenya es dirigia a les més de 500 persones que van abarrotar el Teatre Echegaray la nit del 7 de juny. Una cita important per a la coalició “A la valenciana” que donava el tret d’eixida als seus actes centrals a Ontinyent, la Vall d’Albaida. Una plaça forta, on Compromís va guanyar les eleccions autonòmiques i “És el moment” revalidà la victòria el 20 de desembre.

Ricardo Sixto, candidat al Congrés (EUPV), va reivindicar la necessitat de “lluitar per recuperar tots els drets socials i laborals perduts” així com “recuperar la potència de la indústria amb treballs de qualitat”. Àngela Ballester, número 2 al Congrés (Podemos) va incidir en “recuperar les institucions per a la gent i acabar amb els privilegis d’uns pocs que acaben amb els drets de la majoria”.

Ara, en paraules de Joan Baldoví, cap de llista al Congrés per València, “sumem per multiplicar. Per demostrar que ‘A la valenciana’ és més que un nom, és una nova manera de fer les coses amb capacitat de diàleg i acord, una capacitat que la societat demostra dia a dia i també ha d’arribar a la política.”. Així, Baldoví va voler remarcar els seus esforços a Madrid per aconseguir un acord que finalment no va estar possible “nosaltres hem demostrat voluntat d’acord des del primer fins l’últim minut. Vam ser els primers en seure a la taula i els últims en alçar-nos, i així ho seguirem fent fins aconseguir un govern que respecte els nostres drets com a persones i com a poble. Els valencians i valencianes hem tingut una veu pròpia als grans debats estatals per primera vegada. Que vagen acostumant-se: hem vingut per a quedar-nos”.

Finalment, la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, fou l’encarregada de tancar l’acte després d’un dia complet a la capital de la Vall. Oltra va assistir acompanyada per la regidora i portaveu Sílvia Urenya a un dinar amb entitats empresarials de la comarca i a una visita al CEAM. Així, la Vicepresidenta va afirmar que “cal completar el canvi que els valencians i valencianes vam iniciar el 24 de maig a les urnes, quan vam dir prou i vam tirar la indecència i la corrupció de les institucions. Hui la gent d’este País viu millor que fa un any, perquè apostem per una política per a les persones, garantint la Sanitat Universal que Rajoy ens vol tombar als tribunals, invertint els diners públics en millorar l’educació i la situació de les persones dependents i moltes coses més que podríem fer si tinguérem un finançament just.”

Oltra va incidir especialment en què “A la valenciana és molt més que una expressió. Abans, quan els valencians i valencianes eixíem a les televisions era per casos de corrupció. Ara eixim perquè governem bé, treballem amb trellat i des del diàleg constant per millorar la vida de les persones i construir un país digne.”

La portaveu de Compromís va concloure agraint a totes les persones assistents l’acollida que rep sempre a Ontinyent, a la Vall d’Albaida, i encoratjant-les a treballar pel canvi fins el dia 26 de juny. En finalitzar l’acte, la militància dels tres partits de la coalició va gaudir d’un multitudinari sopar de germanor a la Plaça del Sant Domingo, per agafar forces de cara a una campanya electoral on estan segurs que “La victòria de la gent” serà una realitat.

‘A la Valenciana’ presenta una campanya per a obtindre “la victòria de la gent”

Compromís – Podemos – EUPV – A la Valenciana ha presentat hui a València la seua imatge de campanya que tindrà com a lema principal “La victòria de la gent per a un govern a la valenciana”. Tal com ha assenyalat Joan Baldoví, cap de llista al Congrés per la circumscripció de València, “en l’últim any les valencianes i els valencians ens hem convertit en un referent del canvi a l’haver recuperat les institucions soscavades per la corrupció per posar-les al servei de les persones. ‘A la valenciana’ no és únicament el nom d’aquesta candidatura, és sobretot una manera de fer les coses, és la capacitat de posar-nos d’acord per a atendre les necessitats i els problemes de la gent.”

Baldoví ha sigut l’encarregat de presentar les principals línies programàtiques de la candidatura que tindrà com a eixos principals el rescat de les persones, eradicar la corrupció, canviar el model productiu i energètic i posar damunt la taula una agenda valenciana que aborde de manera urgent el canvi de model de finançament “que faça que els valencians deixen de ser ciutadans de segona”.

Respecte a la imatge de campanya, artistes de l’altura de Paco Roca i Elías Taño han volgut donar suport a la candidatura amb els dissenys d’alguns dels cartells d’ “A la valenciana”. En concret, el dibuixant valencià, i premi Nacional d’il·lustració, Paco Roca, ha dissenyat el cartell que homenatja a les cares més representatives de les tres formacions polítiques, Mónica Oltra, Pablo Iglesias i Alberto Garzón. Per la seua part, Elías Taño, ha sigut l’artista responsable de les il·lustracions on les persones anònimes són les protagonistes. Segons ha explicat Àngela Ballester, candidata número 2 al Congrés per València, “esta campanya és la campanya de la gent, i per això, els dibuixos han volgut reflectir a totes les persones que ens donen suport perquè volen un canvi que permeta un gir radical a les polítiques “d’austericidi” que ens han imposat el govern del Partit Popular”.

Alacant albergarà l’acte central de país

L’agenda de campanya començarà el dia 9 a les 22:00 hores amb un sopar de germanor ‘a la valenciana’ que tindrà lloc al Trinquet de Pelayo, després es celebrarà la tradicional pegada de cartells amb els principals candidats d’A la valenciana.

Respecte als actes centrals de campanya, el parc Lo Morant d’Alacant serà l’escenari del principal acte de la candidatura que tindrà lloc el pròxim divendres 17 de juny a les 20:00 hores, i comptarà amb la participació de Mónica Oltra, Pablo Iglesias, Alberto Garzón, Íñigo Errejón i tots els candidats al Congrés i el Senat de la candidatura.

El dissabte dia 11, Castelló celebrarà el seu acte central a les 20:00 hores al parc Ribalta amb la participació de Mónica Oltra, Íñigo Errejon i els candidats de Castelló. I el diumenge dia 12 serà el torn de València amb un acte que es celebrarà al Poliesportiu del Cabanyal a les 12:00 hores, i en el que intervindrà Mónica Oltra, Íñigo Errejón, la eurodiputada Ska Keller, i els principals candidats d’ “A la valenciana”.

A La Valenciana escalfa motors amb la primera ‘mascletà’ de Fogueres

Els membres de la candidatura A la Valenciana han volgut compartir el primer dia de mascletades de les Fogueres de Sant Joan barrejant-se amb els alacantins i alacantines per a escalfar motors de cara a les eleccions del pròxim 26-J.

Han assistit els candidats al Congrés Rita Bosaho, Ignasi Candela, Noelia Olivares, Neus Pineda i Ismael Vicedo. Pel Senat, han estat presents Vicenta Jiménez, Albert Poveda i Isaac Torregrosa. Les regidores per Alacant de Compromís, Sonia Tirado i María José Espuch, han acompanyat també al grup en la primera ‘mascletà’ de Fogueres.

La candidatura es presentarà oficialment davant la ciutadania aquest diumenge a les 11 hores en l’Amfiteatre de Las Cigarreras d’Alacant. Els diferents membres de la candidatura estaran presents en un acte en el qual es procedirà a la lectura del manifest de la coalició entre Compromís, Podem, Esquerra Unida i Alternativa Socialista i hi haurà intervencions per part dels candidats.